SELAMAT DATANG

Friday, May 31, 2013

Susu Badan yang Meriah..?



WOW !! MERIAHNYA SUSU... macam maner nak wat ni...

Assalamualaikum,

Tahniah kerana memilih untuk menyusukan si manja. susu ibu adalah yang terbaik jika ibu mengambil makanan seimbang & membekalkan susu yang berkualiti. Ada segelintir ibu yang menyusukan, tetapi bayinya nampak pucat & sangat kurus . Ini terjadi kerana pemakanan si ibu tidak seimbang atau zat-zat makanan ibu tidak dapat diserap dengan betul lantas mempengaruhi kualiti susu ibu. Kuantitinya mungkin banyak, tapi kualitinya kurang.


Baiklah, untuk membantu memilih set penyusuan yang sesuai saya nyatakan disini

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Set 3M (Breastfeeding Optimum) & SET BREASTFEEDING PLATINUM

Siapa yang perlu ambil set ini? Set ini digalakkan kepada :
~ibu yang ada masalah penyusuan
~ si ibu yang nak mula menyimpan stok
~ si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam
~ ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

SET 3M (BREASTFEEDING OPTIMUM)

Fullpack mengandungi:
180 Vitamin C ----------------makan 1biji/hari ---à Tahan 6bulan
120 B complex --------------makan 1biji/hari ---à Tahan 4bulan
120 Vitalea/ multivitamin---makan 1biji/hari ---à Tahan 4bulan
330 Alfafa ----------------makan 2-10biji/hari ---à Tahan 1-5 bulan
850g ESP ---------------- ambil 3sudu/hari ----à Tahan 1.5-2 bulan
120 osteomatrix ------makan 4biji/hari ---à Tahan 1bulan


BREASTFEEDING PLATINUM = Set 3M (BREASTFEEDING OPTIMUM) + Performance Drink

Fullpack mengandungi:
180 Vitamin C ----------------makan 1biji/hari ---à Tahan 6bulan
120 B complex --------------makan 1biji/hari ---à Tahan 4bulan
120 Vitalea/ multivitamin---makan 1biji/hari ---à Tahan 4bulan
330 Alfafa ----------------makan 2-10biji/hari ---à Tahan 1-5 bulan
850g ESP ---------------- ambil 3sudu/hari ----à Tahan 1.5-2 bulan
120 osteomatrix ------makan 4biji/hari ---à Tahan 1bulan
539g Performance Drink------ ambil 3sudu/hari -à Tahan 1.5-2 bulan


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
SET E

Lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.

Set E = Set B + Ostematrix. Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

Fullpack mengandungi:

180 Vitamin C ----------------makan 1biji/hari ---à Tahan 6 bulan
120 B complex --------------makan 1biji/hari ---à Tahan 4 bulan
120 Vitalea/ multivitamin---makan 1biji/hari ---à Tahan 4 bulan
330 Alfafa ----------------makan 2-10biji/hari ---à Tahan 1 - 5bulan
120 Osteomatrix --------makan 4biji/hari -------à Tahan 1 bulan


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Set B Untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? -Vitalea / Multivitamin dengan iron formula -Vitamin B kompleks -Vitamin C - Alfalfa.

Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus kepada imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai perangsang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Fullpack mengandungi:

180 Vitamin C -----------------makan 1biji/hari ---à Tahan 6bulan
120 B complex ----------------makan 1biji/hari ---à Tahan 4bulan
120 Vitalea/ multivitamin---makan 1biji/hari ---à Tahan 4bulan
330 Alfafa ---------------------makan 2-10biji/hari ---à Tahan 1-5 bulan


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

SET Eu-four- Pack Set ini diberi nama sebagai " Eu - Four Pack ".

Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh. Apa yang menarik dengan Eu-Four Pack ini? Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur

Fullpack mengandungi:
180 Vitamin C -----------------makan 1biji/hari ---à Tahan 6 bulan
120 B complex ----------------makan 1biji/hari ---à Tahan 4 bulan
120 Vitalea/ multivitamin---makan 1biji/hari ---à Tahan 4 bulan
120 Osteomatrix -------------makan 4biji/hari ---à Tahan 1 bulan


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Set B + Energizing Soy Protein (ESP) sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

SET B + ESP

Fullpack mengandungi:
180 Vitamin C ----------------makan 1biji/hari ---à Tahan 6bulan
120 B complex --------------makan 1biji/hari ---à Tahan 4bulan
120 Vitalea/ multivitamin---makan 1biji/hari ---à Tahan 4bulan
330 Alfafa ----------------makan 2-10biji/hari ---à Tahan 1-5 bulan
850g ESP ---------------- ambil 3sudu/hari ----à Tahan 1.5-2 bulan


Hubungi saya untuk info dan penjimatan
Siti Faridah binti Muda
SID # 932637
 013 949 3257 / 019 9010 772
fb Souq On Line
Menjana kesihatan di Raudhtaul 'Afiah  

Thursday, May 23, 2013

Tips Kekalkan HB yang Sihat

 Salam...beberapa hari lepas, dlm WA, nenek saya kongc cara nk naikkan hemoglobin buat ibu mengandung yang comel...ha!! Jangan terperanjat, nenek sy berwassap sampai berasap n masih mengandung...Wah..hebatnya...itulah penangan SHAKLEE.  Jadi, ambillah SHAKLEE sebagai suplement wajib anda jika nk kekal muda bertenaga like nenek saya...
Ngeh ngeh ngeh...gurau jer...nenek biz sy.. tadaa..diperkenalkan nenek sy Ummu Ainan

dalam ambik suplement, aper nasihat misi, ikut jer kalo anda rasa betul. Dia bebel skang sbb dia x nak susahkan diri dia kemudian hari, SEBAB, kalo anda tumpah darah sewaktu deliver, misi jugak yg kena pulun selamatkan anda..kalo x sebab tu, ada dia kesah mummy semua nk jadi aper...(mcm fitnah kt misi jer...)

xder la...yg nak jd misi tu mmg kerelaan hati dia..bukan senang nk lulus jadi misi, kalo x minat n x sabar, xder dia lulus jd nurse...CIKGU mungkin ada yg terpaksa, sbb xder kerja..kalo NURSE n DOKTOR, boleh ker paksa diri tgk muntah, darah, belum kes kronik time deliver ter itu ter ini n lain2, OH! TIDAAK...
POKOKNYA, apa saja kata jururawat n doktor, adalah untuk kebaikan kita juga..

Mak ai..panjangnya bebel...

ok, ni apa yang nenek kongc apa yg nurse nasihatkan..

1) Lepas minum susu JANGAN breakfast HEAVY MEAL.. Memadai makan ringan sepotong kuih.. Haaaa kenapa??? Sebab dalam makanan berat kita kemungkinan ada iron dan kalsium mengganggu penyerapan. Jadi kalau nak makan juga, selepas beberapa jam minum susu. Ataupun sebaliknya, Makan dulu, selepas 1jam-2jam, ambik susu.
2) Semasa lunch atau ambil makanan berat elakkan makan sebarang makanan berasaskan kalsium.. Elakkan susu, soya dan apa-apa kalsium lain.
3) Ambil suplemen with iron (Saya makan vita-Lea with Iron) selang sekurang-kurangnya 1 jam selepas makan dan diambil bersama-sama jus atau vitamin C (saya ambil chew vita-C) barulah iron tu dapat diserap baik.. Kemudian rehatkan perut.. Jangan makan apa-apa lagi bagi semuanya diserap.
4) Elakkan minuman berkafein seperti teh dan kopi sambil lunch atau ketika ambil makanan berat kerana ia boleh menghalang penyerapan nutrien. 

top up ckit, jika anda mengambil Vita-Lea with iron keluaran SHAKLEE, disyorkan ambik 2x sehari, sebj setiap sessi.
KENAPA? (byk tul tanya, buat jer la..)
Mana nak tau, salah satu tu iron x dapat diserap dgn baik, jd boleh cover each other..jgn risau, iron lebih akan dikeluarkan melalui tinja...ha..!kn mommies biasa sembelit jugak kn...? ni slh satu fungsi iron..



Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:

♡ Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
♡ Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
♡ Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
♡ Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
♡ Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
♡ Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
♡ Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
♡ Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet


Saper plak menyemak ni...perlu ker ambik Vtamin C?

Peranan Vitamin C
  •  membantu penyerapan iron dengan baik, kalo xnak ambik bersama Vita C, blh jugak telan iron ngan air sunquick ker, twister ker, or lain2..jgn SUSU yea..
  • menghasilkan kolagen untuk membina tulang rawan, otot-otot dan tulang-tulang fetus
  • menghasilkan sistem imun untuk membantu lawan jangkitan & penyakit (bagi wanita hamil, ibu yg menyusu & bayi). Satu kajian menunjukkan ibu-ibu menyusu yang mengambil vitamin c, mempunyai konsentrasi vitamin c pada bayi. Oleh itu bayi-bayi yang secara eksklusif diberi susu ibu tidak mengalami kekurangan vitamin c.(galakan xclusif susu ibu, sekarang dh kena set minda nk fully bf)
  • kulit baby n mommy cantik mulus
  • cepat baik luka dalaman n luaran 
  Walaupun saya x mengandung, tp sy turut amalkan cara pengambilan ini.  Yer la, kalo telan Vita lea, tp x dimanfaatkan sepenuhnya, rugi jer..pastu marah2, kata bagus sangat, aku makan xder kesan positif pun..membazir !!
wahhal, cara pengambilan yang salah..
Jom, kita BETULkan yang BIASA, BIASAkan yang BETUL
Info Produk n penjimatan?!?
hubungi saya sebangai pengedar sah anda
Siti Faridah binti Muda
SID# 932637
019 9010 772 / 013 949 3257

Wednesday, May 22, 2013

Kenapa ibu hamil perlukan Omega?

Anda HAMIL? Anda perlukan OMEGA GUARD SHAKLEE!!

Kenapa? Why? Limaza? Bakhet?
Mari kita lihat faedahnya..

Faedah kepada bayi ::.
♡ Mengandungi BPA dan EPA yang sangat penting untuk pembetukan otak dari peringkat awal.
♡ membantu pembentukan mata bayi
♡ mengurangkan alahan yang biasa berlaku kepada bayi selepas kelahiran

Faedah kepada ibu ::.
  • mengurangkan risiko kelahiran pra matang
  • mengawal kolestrol dalam badan 
  • mengurangkan risiko penyakit jantung 
  • menjadikan kulit cantik kemerah2an

Hubungi saya untuk produk n penjimatan
Siti Faridah binti Muda
SID #932637
WASSAP 013 949 3257
SMS/ CALL 019 9010 772

Menjana Kesihatan di Raudhatul 'afiah

Tuesday, May 21, 2013

Vitamin Cinta


.: Kelebihan Vitamin E :.

1) Memperbaiki kuantiti, kualiti dan memperkuat sperma lelaki supaya dapat bertemu dengan ovum.

2) Merupakan antioksidan yang dapat menghalang radikal bebas dalam tubuh badan daripada merosakkan sperma dan ovum. Oleh itu, pengambilan Vitamin E yang mencukupi adalah penting bagi menjaga kualiti sperma yang dihasilkan. Taknak la nanti ada risiko dapat anak yang tak sempurna...

3) Merangsang LIBIDO iaitu keinginan seks, kerana ia meningkatkan paras testosteron dalam badan.
Kekurangan testosteron menyebabkan nafsu semakin menurun dan stamina semakin berkurangan.


4) Vitamin E Shaklee disertai dengan Selenium. Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa Selenium. Pengambilan Vitamin E haruslah lengkap dengan Selenium untuk mendapatkan kesan pengambilan yang optimum. Tanpa Selenium, ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka masa panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

.: Kelebihan Alfalfa :.

1) Merawat masalah keputihan yang sering dialami oleh golongan wanita. Pastinya masalah keputihan ni harus dibendung secepat mungkin bagi mengelakkannya jadi lebih teruk.

2) Memberi keselesaan sewaktu melakukan hubungan intim. Tidak mustahil untuk mengulangi pengalaman malam pertama.


credit

Hubungi saya untuk info dan penjimatan
Siti Faridah binti Muda
SID # 932637
 013 949 3257 / 019 9010 772
fb Souq On Line
Menjana kesihatan di Raudhtaul 'Afiah 

Kulit Cantik


★TESTIMONI★

Salam, setelah sekian lama...sy dah bersedia nak share testimoni diri sendiri..ehem malu pun ada...
Pic before taken masa May 2012, baru start amik Set B..teruk sangat muka..merah dan bengkak2..jerawat on and off...bila period lagi la kuar mcm buh baja...
Berkat kesabaran, saya nak maintain dengan Shaklee juga..so saya maintain dengan Vit B Complex, Vit C, Vitalea, Alfalfa, ESP utk kulit. Supplement lain sy amik Omega dan Oste...pada saya Alfalfa yg paling banyak membantu sy dr segi jerawat dan alahan pada makanan laut...kebaikan lain, bab lawas jgn cakap la, ekzema pn settle..

Kredit: Shahrina Trading
Hubungi saya untuk info dan penjimatan
Siti Faridah binti Muda
SID # 932637
013 949 3257 / 019 9010 772 

Monday, May 20, 2013

Vitamin C Bantu Robby Sembuh Kanser Darah

 Artikel dipetik dari majalah iSIHAT September 2011

Disahkan menghidap kanser darah peringkat akhir pada Mei 2010 lepas merupakan mimpi ngeri buat Muhammad Zaidi Robby, 31.  Tidak pernah terduga di fikiran aktivis sosial dan juga penyanyi kumpulan Studio Muallaf ini bahawa simpton rambut gugur yang dialami semenjak 10 tahun lalu merupakan petanda awal bahawa dia mengalami penyakit kronik tersebut.  Jelas terbayang di mata ketika itu hanyalah kematian dan hidupnya mula diselubungi takut.

Selain rambut yang mula gugur hingga menjadikan dirinya botak, petanda lain Robby menghidap penyakit tersebut adalah dia mengalami ruam dan kegatalan yang kronik setahun sebelum itu yang membuatkan keseluruhan badannya kering dan menggelupas.  Dia juga semakin sukar fokus kepada pekerjaan kerana terpaksa menggaru hampir setiap masa.  Keadaan menjadi lebih teruk setiap kali dia mengambil makanan seperti ayam dan juga telur.

Dia kemudian dirujuk kepada doktor pakar dan diberikan pelbagai jenis ubatdan juga suntikan namun tiada satu pun yang dapat menyembuhkan penyakit alahan tersebut.  Hinggalah diserang demam panas berpanjangan dan tidak mampu lagi berjalan memaksanya mendapat rawatan di hospital.  Hasil ujian darah pakar mendapati dia bebas dari sebarang penyakit.  Bagi mencari kepastian, pakar menebuk tulang belakng bagi mengambil air sum-sum tulang dan hasil kajian mendapati dia sebenarnya menghidap kanser darah, peringkat akhir.

" Keadaan saya sangat lemah pabila berta badan yang sebelum itu 55kg turun sehingga 48kg.  Muka saya menjadi terlalu pucat dan keseluruhan badan terasa amat sakit terutamanya di bahagian dalaman badan.  Bilangan sel merah juga semakin berkurangan hingga memaksa saya menerima darah dari orang yang tak saya kenali."

" Menerima darah baru tidak semudah yang saya sangka.  Rasanya amat menyakitkan dan badan saya mengambil masa yang lama untuk menyesuaikan diri  dengannya.  Ruam yang pernah saya alami dulu juga menjadi semakin teruk selain selera makan yang semakin bertambah."

"Selama dua minggu di hospital doktor melakukan  prosedur menebuk leher kerana uabt dimasukkan melalui bahagian tersebut.  Setiap kali ubat dimasukansaya akan rasa sesak nafas yang amat sangat kerana uabt tersebut akan pergi terus ke bahagian jantung.  Keadaan saya amat lemah dan tidak mampu berjalan hingga untuk bangun dan menguruskan diri juga terpaksa dibantu" ceritanya mengenang peristiwa tersebut.

Sebaik keluar dari hospital, Robby berjumpa seorang doktor di klinik swastabagi mendapatkan suplemen untuk menambah tenaga.  Melihatkan keadaanya yang agak  lemah doktor tersebut mecadangkan dia mengambil Vitamin C bagi menguatkan imuniti tubuhnya.

Atas nasihat doktor, dia perlu mengambil 1000mg Vitamin C setiap hari.  Sebagai alternatif, dia turut berjumpa dengan pakar homeopati dan doktor di sana turut mencadangkan pengambilan Vitamin C bagi mempercepatkan proses penyembuhan selain ubat-ubatan yang dibekalkan oleh hospitalyang sememangnya diyakini dalam menyembuhkan penyakit yang dihidapinya.

Sebulan selepas itu, Robby kembali semula ke hospital di mana dia mendapatkan rawatan dan hasil pemeriksaan doktor mengesahkan bacaan sel kansenya semakin berkurangan.  Terkejut dan gembira dengan keputusan tersebut, Robby nekad untuk meneruskan pengambilan Vitamin C kerana yakin ia mampu membantunya dalam menyembuhkan penyakit yang dihidapinya.

" Masuk bulan ke 3. kesihatan saya menunjukkan perkembangan yang semakin positif apabila doktor yang merawat mengesahkan bilangan sel kanser semakin kurang sehinggalah bulan ke 6doktor mengesahkan 70% daripada kanser saya sudah sembuh sedangkan saya langsung tidak menjalani rawatan radioterapi ataupun kemoterapidan kini selepas setahunlebih berlalu, saya disahkan sembuh 98% dari penyakit tersebut."

" Menurut doktor, badan kita tidak mampu menghasilakan Vitamin C semulajadidan sebab itulah kita perlu mengambilnya bagi memberi ketahanan pada tubuh.  Macam saya pula bukanlah jenis orang yang pentingkan pengambilan buah-buahan dan juga sayur sayura, sebab itulah saya perlukan mendapatkan sumber tersebut dari pil. "

"Berdasarkan pengalaman apa yang telahlalui, saya mat yakin bahawa pengambilan Vitamin C ini sebenarnya amat baik untuk kesihatan kita.  Ia umpama pil ajaib untuk keseluruhan tubuh badan dan menentang sevarang jangkitan.

Bayangkan saya yang berada di peringkat akhir juga boleh sembuh, inikan pula fungsinya bagi mencegah pelbagai jenis penyakit yang berbahaya.  Pada pandangan saya juga, Vitamin C yang terbaik adalah yang berbentuk kunyah supaya kita senang untuk menghadamkannya.. " jelas Robby.

Hubungi saya untuk info dan penjimatan
Siti Faridah binti Muda
SID # 932637
013 949 3257 / 019 9010 772 

Saturday, May 18, 2013

Ibu Stress Anak Asma


Anda hamil! Tetapi  dalam masa yang sama perlu menguruskan keluarga.  Pasti  keadaaan ini memenatkan dan menjadikan anda stress. Jangan biarkan situasi iniberlaku.

Kajian terbaru Columbia Center for Children's Enviromental Helath in New York City menyatakan 70% ibu yang mengalami masalah tekanan dan kegelisahan sewaktu hamil menyatakan anak mereka telah didiagnosis mengalami asma sebelum mencapai usia 5 tahun.

 Dr. Rachel Miller, Pakar Simpton Alahan pula menambah, alahan teruk seperti batuk, sukar bernafas, bersin dan dada berasa sejuk biasanya berlaku ke atas bayi akibat dipengaruhi oleh faktor mental dan kesihatan ibu yang tertekan.

 Oleh itu, para ibu perlu menjauhi sebarang tekanan untuk kesihatan si kecil  yang lebih sihat pada masa akan datang.

Berikut adalah cadangan supplement buat si ibu kekal cergas dan lebih gembira di sepanjang kehamilan malah anak di dalam kandungan juga membesar sihat dan bijak.

Set Ibu Hamil;
  • Energizing soy Protien
  • Ostematrix
  • Omega Guard
  • Vita Lea
  • B Complex
  • Vitamin C




Hubungi 
Siti Faridah binti Muda
SID # 932637
019 9010 772
fb Souq On Line
page Raudhatul 'Afiah


Monday, May 13, 2013

Kepentingan susu ibu


Indahnya perintah ALLAH supaya ibu menyusukan anak selama 2 tahun.  Kajian terkini menunjukkan faedah berganda daripada amalan tersebut.


  1. Faedah kepada ibu
  2. Faedah kepada anak
  3. Meningkatkan taraf ekonomi
  4. Mengeratkan kasih sayang
  5. Menempah tiket ke syurga

Kebaikan / kelebihan susu ibu kepada ibu : 
-membantu mengecutkan rahim selepas bersalin dan mengurangkan pendarahan
-menjarakkan kehamilan secara semulajadi
-mengurangkan risoko kanser payudara, ovary dan uterine
-mengurangkan risiko osteoporosis
-membantu ibu kembali kepada berat badan asal sebelum bersalin


Kebaikan / kelebihan susu ibu kepada bayi: 
-    sumber imunisasi pertama bayi
-    mengurangkan masalah elergi dan masalah system penghadaman
-    membekalkan zat dan sumber nutrisi untuk bayi



Meningkatkan taraf ekonomi
-  Bayi yang disusukan dengan susu ibu mempunyai kesihatan yang lebih cemerlang berbanding bayi yang disusukan dengan susu formula. Kan dh kurang kos perubatan.
- Ajaibnya lagi, susu ibu dibekalkan mengikut permintaan, contohnya bayi selsema memerlukan lebih vitamin C, maka kandungan susu tersebut lebih Vitamin C, jika bayi tersebut dehidrasi, maka susu dihasilkan lebih cair.  Jadi jangan rasa kecewa bila melihat susu org lain begini susu kita begitu.  Sebab ALLAH dh bekalkan yang terbaik untuk si manja kita.
-  Harga susu formula mahal, tapi belum sama kualitinya dengan susu ibu, kenapa? Bagaimana acuan, begitulah kuihnya. Susu lembu, mesti lah untuk lembu. Lembu tidak mempunyai akal, jadi dia tidak perlu kepada pembinaan akal.  Lantaran itu, formulasi telah dimasukkan dengan bahan tiruan supaya hampir sama khasiat dengan susu ibu.
Bagaimana susu ibu terhasil / terjadi / terbentuk ?

Dari darah merah yang mengalir dalam pembuluh darah ibu bercampur dengan zat zat makanan dari usus, kemudian diproses di kilang yang amat kecil iaitu kelenjar-kelenjar di payu dara ibu , seterusnya berupaya menghasilkan nutrisi yang sangat hebat sekali.

Secara ringkasnya , Susu ibu terjadi adalah terjadi dengan kuasa ALLAH yang memproses darah merah bersama-sama zat zat makanan . Hebat bukan ? 





Apa pula perbezaan susu ibu dengan susu formula / lembu ?

1- ANTIBODI 
Susu ibu adalah satu-satunya makanan yang ada antibodi. Menghalang jangkitan bakteria dan kuman yang bakal menyerang bayi . Antibodi-antibodi ini terhasil dengan sangat banyak dalam susu ibu teruatama antara hari awal kelahiran . Manfaat yang diterima bayi akan terserlah dari hari ke hari .

2. KASEIN
Dalam susu lembu , akan ada kandungan kasein yang tinggi.  Ia adalah bahan yang dijumpai dalam susu basi yang berketul. Bahan ini akan mengurai kepada partikel-partikel yang besar di dalam perut dan akan menyudahkan penghadaman . Itu akan buat bayi tak selesa dan kembang perut.

3.  KANDUNGAN GULA
Susu ibu mengandungi kandungan gula yang jauh lebih tinggi iaitu 7gm/l berbanding 4.8gm/l dalam susu lembu. Ini sangat penting bagi badan bayi yang mempunyai simpanan gula yang sedikit. Gula membekalkan tenaga dan buat bayi kita .

4. GARAM MINERAL
Susu lembu mempunyai kalsium dan fosforus yang tinggi tapi nisbah tidak stabil dan susah dicerna dengan baik. Dan fosforus yang tinggi akan menyukarkan bayi menyerap kandungan kalsium dengan baik . Ini akan mendedahkan  bayi terdedah dengan risiko  tertentu kerana bayi kekurangan kalsium.

5. ZAT BESI
Susu ibu mengandungi zat besi yang tinggi sebanyak 50%. Oleh kerana susu ibu mengandungi zat besi yang rendah, bayi terdedah kepada penyakit anemia (kekurangan darah)
Dan , kenapa susu ibu ada bila time pregnant / mengandung  je ?

Susu ibu ditentukan sejenis hormon dinamakan prolaktin. Ia dirembes oleh kelenjar pituitari di otak yang akan meransang payudara untuk menghasilkan susu. Semasa mengandung , hormon-hormon mengandung seperti progesteron dan estrogen yang dihasilkan oleh plasenta akan menghalang penghasilan hormon prolaktin. Sebaik sahaja selepas bersalin, plasenta akan dikeluarkan dan menyebabkan hormon progesteron dan estrogen akan menurun dan hormon prolaktin akan terus meningkat . Peningkatan hormon prolaktin ini seterusnya memulakan penghasilan susu yang banyak untuk seorang bayi.


Oleh kerana begitu pentingnya susu ibu, adalah wajar ALLAH perintahkan kita supaya susukan bayi.
Dari mana susu ibu mendapat begitu banyak khasiat.  Dari tubuh kita.  Semakin hari bekalan nutrin semakin menyusut, itulah pengorbanan seorang ibu.  Terima kasih mak!

Untuk memastikan bekalan vitamin, kalsium n lain2 tidak menyusut, saya cadangkan SET MENYUSU mengikut  lazimnya keperluan seorang ibu.

Senarai di bawah adalah saranan nutrien yang perlu diambil oleh para ibu yang menyusui bayinya bagi memastikan kesihatan bayi dan ibunya 





Multivitamin
Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ia tidak boleh diperoleh daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.








Protein 
Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya di dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalam membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Mereka disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya tiga hidangan protein berkhasiat sehari. 








Vitamin C
Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tersebut tertumpu pada bayi. Oleh itu menyusui bayi secara eksklusif dapat melindungi bayi anda daripada kekurangan vitamin C[1].  Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.






Vitamin B Kompleks
Vitamin B kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisme yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B Kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu. 










Kalsium
40 peratus daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari. 











Asid Lemak Omega 3
Pengambilan dan tambahan asid lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan pengembangan[2] otak dan mata anak. Ia telah dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung[3] apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak diberi susu ibu mempunyai masalah fungsi otak seperti gangguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD)[4] atau autisme. 








Alfalfa 
Alfalfa mengandungi banyak nutrien penting dan pelbagai vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, Kalsium, Zink dan Zat besi. Semua bahan tersebut penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Alfalfa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu. 




Rundingan dan Penjimatan
Siti Faridah binti Muda
SID #932637
019 9010 772
fb Souq On Line
page Raudhatul 'Afiah

Saturday, May 11, 2013

Persiapan sambut Ramadhan

Pernah x alami ni..

Waktu sahur, minum seberapa banyak air, n paginya penat berulang ke tandas, n petangnya dh macam kain buruk..biasa la kn...

Lebih2 lagi ibu yang fully breasfeed, kalut la cari ubat n petua supaya puasa sempurna, susu tetap meriah.


Kalo dulu, saya amalkan jus carrot susu sewaktu berbuka, oat susu yang direndam kurma sewaktu bersahur.  Alhamdulillah, susu sangat meriah, stok susu tidak terjejas, kul 4ptg dh meleleh2 sbb ambik anak lambat.. Maklum la, nak masak dulu.  Tp, letih tetap sama. Kekurangan air dalam badan, tu yang time buka just minum air, makan cuma pada waktu sahur.


tapi, setelah berkenalan dengan Shaklee, puasa kali ni sy bersedia dengan ni plak.
 





Kenapa?

Kerana;

1. Iadalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.


2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.


3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.


3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.


4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam. .:: bagi ibu yang xclusive breastfeed..::


5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

pm,
sms wasap or aper sajer yg boleh
013 949 3257

Friday, May 10, 2013

Perfomance Maximum


Manfaat Utama
  • Meningkatkan daya ketahanan badan ~ Memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu aktiviti fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

  • Membekal tenaga & daya ketahanan fizikal ~ Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.  Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, fosforus, magnesium dan clorida. 

  • Mencegah penyahhidratan ~ Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.

  • Mengekalkan paras gula ~ Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan daripada kecederaan otot.

Untuk siapa?
  • Para atlet
  • Orang yang berpuasa
  • Pesakit sebelum dan selepas pembedahan
  • Mereka yang tidur pada lewat malam
  • Penyahidratan otot dan kulit
  • Vagina yang kering
  • Cirit birit
  • Tiada selera makan
  • Rendah paras gula
  • Mereka yang keletihan dan pening

Satu hidangan minuman yang lazat pada bila-bila masa dan di mana sahaja.  Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain

Set Kecantikan Kulit


Thursday, May 9, 2013

Set Resdung / Alergi


Alfafa
  • Kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat eczema, resdung(sinus), alergi (allergy) dan gegata(hives)
  • Mempunyai kelebihan mengurangi kerdangan sakita itu sendiri
  • B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi.
  • Membantu dalam pembinaan protien dalam tubuh.
  • Membantu hati dalam menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel mati.
  • Memelihara sitem saraf dan berfungsi sebagai anti stress
  • Bertindak sebagai anti histamin, tanpa kita perlu mengalami side effect dari pengambilan drug anti histamin
  • Menstabilkan pengeluaran histamin dari dalam badan.
  • Mencegah penyempitan tiub bronkiol.
  • Meningkatkan fungsi T Cell dan Macrophage( fungsi sitem pertahanan badan,iaitu darah putih)
  • Meningkatkan oksigenasi pada tisu dalam badan.
  • Meningkatkan penyembuhan tisu.

Monday, May 6, 2013

Omega Guard

Manfaat Utama
  • Asid lemak ~ Omega 3 merupakan asid lemak penting yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan kita.  Oleh itu, kita perlu mengambilnya daripada pemakanan.  Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.  Omega 3 membantu rembessan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos.  Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, menjadikan kulit licin dan kemerahan.
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok ~ DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi dan kepekatan darah, menjadi pelincir dalam saluran darah dan melancarkan peredaran darah.  Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan melegakan ketegangan di leher atau sakit kepala.  Ia juga merendahkan kolestrol, menghindarkan pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction dan mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin serta membantu perkembangan memori ~ DHA adalah nutrien uatama untuk otak, sistem saraf dan retina.  Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan.  Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi.  DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran serta mencegah migrain.  Sati hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru ~ Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE(lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
  • Menentang kanser ~ Kajian telah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.  Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  • Memelihara fungsi sendi(arthritis) ~ Paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan.  Oleh sebabitu, ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.  Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.
  • Mencegah imsomnia dan membantu mengurangkan tekanan ~ Kahjian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan(anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hyperaktifdan penyakit schizophrenia.
 

Kenapa ikan laut air dalam?
 Satu kajian telah mendapati ; penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenlad, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis.  Sebaliknya, kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolestrol, menghidapi banyak masalh kesihatan yang berkaitan jantung.

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan;
  • ikan dari laut dalam mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darh, menurunkan pengumpulan platlet darah dam melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.
Siapa yang perlu mengambil minyak ikan?
  • Penghidap sakit lelah
  • Pesakit tekanan darah tinggi dan kolestrol tinggi
  • Mempunyai masalah tulang
  • Obesiti
Maklumat lanjut dan pakej penjimatan,
hubungi ;
Pengedarsah SHAKLEE anda
Siti Faridah binti Muda
SID 3932637
019 9010 772

Sunday, May 5, 2013

Hadiah


Salam, banyak hari istimewa dalam bulan Mei ni..

Apa kata hadiahkan buat yang tersayang, sempena ;
HARI IBU
HARI GURU
HARI LAHIR
HARI- HARI pun boleh bagi hadiah..hehehe


Kenapa ALFAFA & ESP ?

Semua penyakit berasal dari perut, jadi sebelum sesuatu suplemen atau makanan diserap dengan baik, adalah lebih elok kita detox (ALFAFA) terlebih dahulu, supaya usus dapat bekerja dengan lebih efisen.. Alangkah bagusnya hargai usus kita, sbb usus xder spare part... Tu cuma salah satu fungsi alfafa, ada byk lg fungsinya...

ESP plak?
Antara fungsi ESP ialah;
» Mengoptimumkan penyerapan nutrien
» Membekalkan tenaga berpanjangan
» Menyuburkan kesihatan kulit, kuku, rambut dan otot..kn itu dambaan setiap wanita..


 Cantik dengan cara yang sihat..

 Utk rundingan, hubungi saya
Pengedar sah SHAKLEE anda,
Siti Faridah binti Muda
SID #932637
019 9010 772 ..:: SMS, what's app, we chat, line, viber ::..

Friday, May 3, 2013

Amalan air penawar

Assalamualaikum.. semoga anda sihat sejahtera...
Adalah perkara biasa kalo kita dengar

"Bagus betul aku makan tut, belum habis sebotol, aku dh baik..baik ngko beli ni"
atau
"tak payah la percaya cerita merapu tu, iklan jer lebih...aku dh mkn berguni, x jugak baik..."

                                                       
Biasa tengok gambar ni, apa anda faham.. Seringkali kali kita jadi begini, setelah penat berusaha, kita mengalah, sedangkan kita sangat hampir dengan kejayaan atau kesihatan (bergantung kepada matlamat kita).

Selain usaha fizikal, kita juga perlu kepada usaha rohani, doa.  Kerana yang menyembuhkan adalah ALLAH, ubat n suplemen hanyalah perantaraan.

Ada bagusnya kalo kita berusaha lebih lama baru dapat apa yg kita nak, supaya kita
  1. tahu bersyukur
  2. lebih menghargai nikmat sihat
  3. dapat pahala sabar
  4. dapat hapuskan dosa
Tapi biasala kalo kita selalu nk cepat ajer.

Di sini, ada amalan doa yang free jer nk buat, bergantung kesungguhan dan keikhlasan kita, ALLAH akan tentukan tahap BONUS(sihat) yang kita akan dapat.

1. Baca sekali
2. Baca selawat tib sekali
3. Baca doa ini dan hembuskan pada secawan air lalu diminum;

Amalkan secara tetap dan terus-menerus sebelum masuk tidur.  InsyaALLAH mujarab bagi segala penyakit dalam badan seperti darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, barah dan lain-lain.

Sebarkanlah, supaya semua mendapat manfaat.  Nanti menyusul siri ke 2 plak yea..
                                                                   

Salam mahabbah
Farid Dahlia
SID #932637
019 9010 772

PETIKAN AKHBAR

sitizarinah@hmetro.com.my
2010/01/22

 
RAMAI wanita bimbang dengan proses penuaan yang berlaku pada wajah. Namun penuaan adalah proses semula jadi yang tidak dapat dielakkan. Penuaan membabitkan kemerosotan fungsi organ dan sel dalam sistem tubuh yang berlaku secara berperingkat ketika usia meningkat. Proses itu menyebabkan berlaku perubahan fizikal dan fisiologi yang tentunya menakutkan wanita. Namun proses berkenaan berbeza antara individu, bergantung kepada genetik, diet, gaya hidup dan persekitaran. Perubahan fizikal disebabkan proses penuaan ini termasuk rambut menipis dan mula beruban, kulit menipis dan kurang anjal serta muncul garis halus. Tenaga semakin berkurangan malah lemak mula terkumpul sehingga menyukarkan seseorang mendapatkan berat badan yang ideal. Malah proses penuaan juga akan menyebabkan muncul pelbagai penyakit termasuk kemerosotan sistem daya tahan melawan penyakit, kerapuhan tulang serta kurang daya penglihatan.

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh. Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung. Jenama produk kesihatan terkenal Shaklee memperkenalkan minuman kesihatan Vivix Botanical Beverage Mix yang menghimpunkan semua kebaikan tumbuhan berkenaan.Malah ia adalah produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada. Menurut Ketua Pegawai Saintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr Carsten R Smidt, Vivix adalah kuasa baru menghalang proses penuaan wajah.

Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. "Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.

Thursday, May 2, 2013

Vivix


Vivix

                                                      



Manfaat Utama
  • Melimdungi dan membaiki sellular DNA
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria
  • Melambatkan pembentukan protin AGE (Advance Glycation End products)
  • Menyokong kesihatan kardiovaskular
  • Menyokong kesikatan jantung
  • Menyokong kesihatan otak
  • Memelihara dan memulihkan sistem imun
  • Perlidungan antioksidan
  • Peningkatan tenaga pada tahan sellular
  • Memelihara dan memulihkan kesihatan sendi 



4 ekstak berharga dalam VIVIX

1. Anggur Mascadine
  • Merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom berbanding anggur biasa yang mempunyai 19 kromosom.
  • Oleh itu, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, funsi imun yang tinggi dan sifat anti oksidan yang lebih kukuh.
2. Lobak Ungu
  • Sumber tebaik Vitamin A, mengandungi phytokimiatermasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.  Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab.
  • Anthocyanins telah mempamerkan banyak aktiviti biologi termasuk antioksidan, anti radang, anto mikrobial dan anti carninogen.
  • Selain itu, ia juga mempamerkan kesan pada salur darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
3. Elderberry
  • Mengandungi flavonoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, oleh itu ia mengukuhkan sitem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
  • Merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidasi kolestrol LDL iaitu penyebab penting penyakit kardiovaskular.
4. Polygonum Cuspidatum 
  • Ia merupakan Sumber komersial Resveratrol yang juga boleh didapati daripada ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
  • Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Hubungi 
Siti Faridah binti Muda 
SID #932637
0199010772
fb Souq on Line 
page Raudhatul 'Afiah

Vitamin E



Manfaat Utama
  • Melindungi jantung ~ Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.
  • Mempertingkatkan kemampuan reproduktif ~  Kajian pada tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif.  Para lelaki yang mengambil 600Iu - 800IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  • Anti penuaan ~ 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaa, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan.  Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tona muka, dada dan otot peha.
  • Anti Oksidan yang kuat ~ Pengambilan melebihi 1200IU sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurankan kerosakan akibat radikal bebas.  Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi, katarak dan masalh penglihatan.
  • Kelestarian tenaga ~ Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
  • Memperbaiki arthritis ~Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.
  • Menghalang keguguran ~ Merawat musculus pectoralis fimrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush.  Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran.
  • Memperbaiki parut ~Memperbaiki bengkak dan ulser kulit.  Boleh disapu terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.
     
Tahukah anda ?


Hubungi 
Siti Faridah binti Muda
SID # 932637
019 9010 772
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...