SELAMAT DATANG

Thursday, June 13, 2013

kenapa ESP?



Apa kelebihan ESP?

❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 

❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.


❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.


❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.


❏ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda.


❏ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.


❏ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.


❏ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu.


❏ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang.


❏ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.


❏ Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.


❏ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.


❏ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya.


❏ ESP sesuai untuk vegetarian.

============================================

Rundingan, Produk, Penjimatan

Siti Faridah binti Muda
SID #932637
019 9010 772

Menjana Kesihatan di Raudhatul 'afiah


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...